Başsağlığı mesajı
Başkent Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Dekan’ı ve Psikoloji Bölümü öğretim üyesi Sayın Prof. Dr. Doğan KÖKDEMİR’i kaybetmiş olmanın derin üzüntüsü ve şaşkınlığı içindeyiz. Değerli hocamız psikoloji alanına kattığı değerli ve yenilikçi görüşleriyle bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da birçok kişiye ilham kaynağı olmaya devam edecek ve ufuk açmayı sürdürecektir. Ailesine ve psikoloji camiasına başsağlığı dileriz.
Başsağlığı mesajı
Ülkemizde ruh sağlığı alanındaki bilimsel ve alan çalışmalarında önemli katkıları olan Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Psikiyatri ABD kurucu öğretim üyelerinden Sayın Prof. Dr. Orhan Öztürk’ü kaybetmenin derin üzüntüsü içerisindeyiz. Kitapları, yayınları, değerli görüşleriyle ve ruh sağlığı alanına yapmış olduğu çok değerli katkılarla her zaman bizimle olmaya edeceğinden hiç kuşku duymuyoruz. Başta ailesi olmak üzere, bütün ruh sağlığı camiasına başsağlığı dileriz.
Akreditasyon Bilgilendirme
Bölümümüz lisans programı TPD-PPAB tarafından 26.01.2026 tarihine kadar akredite edilmiştir.
İsteğe Bağlı (Gönüllü) Staj

Üniversitemizde isteğe bağlı (gönüllü) staj yapan öğrencilerimizin İş Kazası ve Meslek Hastalığı sigorta prim giderlerinin, Sağlık Kültür ve Spor Dairesi Başkanlığı tarafından karşılanması 16.12.2016 tarihli Yönetim Kurulu kararıyla uygun görülmüştür. Bu karara istinaden bölümümüz lisans ve lisansüstü öğrencilerinin ders kapsamında ve/veya isteğe bağlı stajlarının nasıl uygulanacağına ilişkin esasları içeren yönerge bağlantısını aulaşmak için buraya tıklayınız.

 

Stajla ilgili belgelere üniversitemiz Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı'nın resmi internet sitesinden ulaşabilirsiniz.

 

Stajla İlgili Sık Sorulan Sorular

1. Bir öğrenci aynı tarih aralığında birden fazla iş yerinde staj yapıyorsa her işyeri için ayrı staj formu mu doldurulmalıdır?

Hayır. Stajyer öğrenci bilgi formunda (Ek 2) hangi işyerinde olduğuna bakılmaksızın öğrencinin staja başladığı tarih ile bitiş tarihi yazılmalı ve staj yapılacak yer sütununun altında işyerlerinin adları tire ile belirtilmelidir. Yani örneğin, bir öğrenci bahar döneminde hem ders kapsamında staj hem de gönüllü staj yapıyor ise bu öğrenci için tek bir stajyer öğrenci bilgi formu doldurulmalıdır.

2. Farklı zamanlarda birden fazla işyerinde staj yapacaksam nelere dikkat etmeliyim?

Farklı zamanda iki ayrı işyerinde staj yapılacaksa her işyeri için ayrı bilgi formu düzenlenmelidir. (İkinci stajına başlama tarihinden en geç 20 gün önce başvuru için gerekli belgeler bölüm sekreterliğine verilmelidir.)

3. SKS Başkanlığı tarafından sigorta işlemleri başlatılmış bir öğrenci staj yapmaktan vazgeçtiyse sigorta işlemleri iptal edilebilir mi?

Evet edilebilir. Ancak öğrencinin işlemlerin iptal edilmesi veya durdurulması talebini, gerekçesini de açıklayarak yazılı bir dilekçeyle bölüm staj koordinatörlüğüne bildirmesi gerekmektedir.

4. Staj başvurusunu en geç ne zaman yapmalıyım?

Staja başlama tarihinden en geç 20 gün önce başvuru için gerekli belgeler bölüm sekreterliğine verilmelidir.

5. Staj yapılacak gün sayısıda sınır var mıdır?

Evet. Gönüllü staj en az 20, en fazla 30 iş günü olacak şekilde ayarlanmalıdır. Ayrıca bir haftada en az 3 iş günü, en fazla 5 iş günü staj yapılabilir.